Sommar och Valborg

Nu är det megavarmt ute och mega härligt... jag blir alldeles lycklig... nu har nedstämdheten försvunnit. Vi har suttit vid dammen nere på universitet i några timmar, jag, Linnea och Anna. Fikat, lekt med Nikki och så snackat gojja.
 
Ikväll kommer mamma och så blir det go middag, vin och utgång. Var vet jag inte än! Hoppas ni får en trevlig valborgsmässoafton... akta er för elden.

371479-118   371479-117

Lite väl mycket godis och vårtrötthet

Idag har jag krängt massor, två dubbelnougat, en Japp och så en halv kladdkaka... och jag kan äta mer. Anna panna frågade mig om jag var deprimerad... och jo jag är nog lite deprimerad. Så nu är det meningen att ni ska tycka synd om mig. Skämt och sido jag är nog inte deprimerad med lite nedstämd. Som jag tidigare nämnde så brukar jag få vårtrötthet... och med det så blir jag även lite deppig. Jag tror det har och göra med att jag fyller år under våren. Saker och ting blir så påtagligt, livet blir så påtagligt. Allt som händer under året, mitt år börjar när jag fyller år och slutar när jag fyller år. Jag går helt enkelt inte efter månadernas ordning Så nu är jag helt enkelt lite deppig/nedstämd. På måndag mår jag nog bra igen.


Snooze

Klockan ringer nio... snooze, nio minuter efter nio.... snooze, 18 minuter efter nio.... snooze, 27 minuter över nio... snooze, 36 minuter i tio...snooze, 45 minter i tio... snooze... 54 minuter i tio... snooze. Jag är vårtrött. Klockan halv elva vaknar jag... halv tolv stiger jag upp ur sängen.  Varför vill jag bara sova? Alltid samma sak vid den här tiden på året. Jag är grymt dum... jag har en tenta att skriva. Måste gå och handla rosenrot idag så jag kan bli mig själv igen.


Min arbetsplats är livsfarlig

Jag jobbar i en reception på ett hotell. Vi bjuder våra gäster på godis. Vi i receptionen får själva välja vilket godis som ska beställas hem. Vi ska undvika choklad eftersom det kan bli kladdigt. Det är nog ganska bra, I alla fall för mig eftersom jag är chokladoman. I alla fall så blir gästerna glada över den fina skålen med godis. Men dom försöker alltid att försiktigt sticka ner handen, snabbt och så osynligt som möjligt. Om dom blir påkomna så ursäkter dom sig fint med att säga; Jag ska BARA ta EN liten godisbit.  Efter en stund syns samma hand i godisskålen, snabbt och så osynligt som möjligt. återigen påkommen; hehe jag ska bara ta en liten till hehe.

Jag är likadan. Men däremot springer jag och plockar i alla dom olika lådorna som vi har. Min arbetsplats är livsfarlig. Det är den jag ska vända mig till när läkaren berättar att jag har alledeles för höga kolestrolvärden. Det är min arbetsplats jag ska vända mig till när jag ska lägga skulden på någon och begära ett skadestånd.

371479-101 371479-102
 
371479-100 371479-99

Lazy one

Det är jag just idag. Sitter på jobbet och ugglar. Väldigt lugnt idag. För lugnt idag. Men jag fick lite sällskap av en kollega som hade vägarna förbi. Han gick och köpte ett stort Orginalmål åt mig som jag snällt krängde i mig. Kunde inte bli bättre än så.

Jag är extremt trött idag, extremt bakis och extremt gnällig. Det blev en flaska vin för mycket igår. Tårar strömmade och jag ville hem till Skåne, till mina flickor. Vem träffar jag inte då? Jo den hederliga snödrive-killen som än en gång fick se mina tårar.

Har tänkt ganska mycket på Celona den senaste tiden. Jag tänker på henne ofta men den senaste veckan har jag tänkt väldigt mycket. Det är nog det jag gör, tänker och tänker. Medvetenhet, det är mitt problem. Och igår brast det med hjälp av en flaska vin. Men som min kära vän M sa så behöver man bara få ut det. Det konstiga är att jag hade extremt trevligt igår och var glad men så från ingenstans kom det. Det är väl det som kallas sorgearbete?

Tips

Om ni tänkt köpa en ny skiva så ska ni definitvt ge er på Nina Kinerts skiva "Pets and friends" som släpptes i början av april. Det har jag gjort!

Här får ni i alla fall ett litet smakprov;


Jag kan se!

Idag har jag varit och klippt min lilla lugg... så nu är den inte ögonen och irriterar nå mer. I och med att jag nu kan se fick jag också se Anja Pärson. Idag var jag och Linnea på IKSU och ska bege oss till en maskin som någon redan använder. Så vi står snällt och väntar på att personen ska bli färdig. Linnea står och tittar på person som lyfter tuuuunga vikter och säger; Hon måste vara skidåkare, kolla benen! Tjejen blir färdig och Linnea frågar om vi får använda maskinen; Jodå, jag har ett set kvar men ni kan gå emellan. Och det gör vi. Efter ett tag kommer tjejen tillbaka och gör sitt sista set. Sen frågar hon om vi ska ha kvar vikterna. Linnea svarar snällt att Nej, vi kan nog inte ta sådana vikter än. Tjejen svarar; Nej det är nog bästa att ta det lugnt i början. Då faller polletten ner för oss båda. Det där var Anja Pärson. Så nu hör ni, träningstips från en av Sveriges största idrottsstjärnor. Ta det lugnt i början.


 

image81
Jag i träningskläder och ny lugg

Shopping

Kom precis hem efter en ganska så lång runda på stan! Det var ju meningen att jag skulle följa med kusin A för hennes shopping och för att jag skulle kunna hitta något till studentlyan. Det blev inte riktigt så. Istället köpte jag två skjort-klänningar, en randig och en svart och lite underkläder. Ni får inte se dom på för jag har även krängt en stor hamburgare på Max. Dessutom är jag jävulskt svullen så här innan "lingonveckan". Så inga helkroppsbilder här inte! Men fina var mina klänningar... men jag måste avvakta lite innan jag bestämmer mig helt och hållet, det är nämligen så att jag impulsköper lite väl ofta. 

Jag har också varit hos frissan och beställt en tid för klippning av min lugg... har problem och se förstår ni. Så på onsdag så blir den fin igen och jag ser världen med nya ögon.

image80

Grattis

Idag fyller min underbara vän Lotta år. Hipp hipp hurra!
Jag vet att hon nu i stunden sitter på min föredetta arbetsplats och segar.
Det har hon nämligen skrivit på sin Facebook.
Lötta grattis grattis min vän. Hoppas du får en super bra segedag!

371479-72

Bakfylledag

Idag är jag bakfull, ganska ovanligt en lördag eftersom min bakfylledagar brukar infinna sig på söndagar. Fast idag är det ingen vanlig bakfylledag... för jag drack inte speciellt mycket igår. Det här är en perfekt bakfylledag och jag önskar att alla min bakfylledagar kunde vara så här. Vill ni veta vad som gjorde att det blev helt perfekt?

Här har ni receptet på en lyckad bakfylledag;
Tid: ca 5-6 timmar

½ liter Quargentan Vino da Tavola
50cl Niks cider (päron)
50cl Grevens cider (björnbär)

Avsluta med en 33cl Loka


Lycka, olycka och lycka

Min bror har just tagit sitt körkort! Så jävla bra är han, grymt jobbat brorsan! Detta är mega mega mega bra och jag är super duper glad för hans skull men med lycka kommer alltid olycka... jag börjar känna mig gammal. Jag tror jag har lite ångest för att jag snart fyller år. Men det värsta är att min lille lillebror har blivit vuxen. För det första kan jag inte slå ner honom längre... han är alldeles för stor för det. För det andra så betyder detta med andra ord att jag inte kunna låna mammas bil i sommar. Ja jag vågar inte direkt slåss om vem som ska låna bilen. Vi får helt enkelt kompromissa... han får ha bilen om han kör mig dit jag vill. Detta är ganska bra eftersom jag inte behöver lägga ut en massa pengar på taxi. Så med olycka kommer alltid lycka.


371479-62


Förstår ni nu varför jag inte vill ge mig in i en fight...


Experiment

Jag älskar att experimentera med foton... här kommer ett tagit i lördags!
Visst ser vi ut som ABBA!?


371479-47
Anna & Lina

Bubblan

Om mindre än två månader kommer jag hem till Skåne. Här uppe lever jag i min lilla bubbla... snart ska jag hem till real life Skåne... och det är faktiskt lite skrämmande. Naturligtvis så ser jag framemot att träffa er alla men jag vet att det kommer bli lite tungt med andra saker runtomkring... ibland ångrar jag att jag tackade ja till jobbet. Hade velat leva i den här bubblan lite till.

Men jag ser framemot en riktigt rolig sommar med varmt väder... jag sittandes på Debaser med en cigarett i munnen.... nä vänta nu jag har slutat röka ju... en prilla i munnen. Smuttande på en Mojito. Åhhh nu längtar jag! Bole du vet vad vi har in mind nu!

Fredag

Idag är det fredag, det är alltid trevligt med fredagar. När jag är färdig med det här inlägget ska jag plugga, Målet är att hitta en vetenskaplig artikel om avvikelser, borde ju inte vara några problem eftersom jag och Petra skrev en hel uppsats om missbrukande kvinnor. Därefter blir det att hoppa in och jobba några timmar på Hotellet. Sen ska jag färga mitt hår och kusin Jimmys hår. Färgade hans hår för några veckor sen och nu har det blivit grått... så jag tror det är dags för lite färg igen.

Igår var Sirpa från Kiruna här och hälsade på, vi möttes upp på stan och gick sen och krängde på Max. Eller ja det var nog jag som krängde, Sirpa åt en sallad och ni som känner mig vet att jag aldrig skulle äta en sallad på Max. Efter det gick vi hem och tittade på televisionen. En trevlig dag med andra ord.


En annan sak som hände igår var att mitt Visa-kort slutade fungera, frustrerande eftersom jag aldrig har kontanter på mig. Så igår stod jag där utan några som helst pengar, faaaaaaaaaasiken. Men det har varit ngt skumt med mitt kort den senaste veckan. En konstighet har varit att det drogs 104kr från Taxi Östergötland? Om jag minns rätt så befinner jag mig i Västerbotten... men jag kanske har varit ner till Östergötland en sväng, vem vet? Ska nog kolla upp det...

Imorgon blir det utgång med Anna panna och hennes klasskompisar. Ser framemot en trevlig kväll.

Vad har mer hänt? Ingenting därför blir det här ett ganska alldagligt inlägg... take care!


Här kommer världens bästa!

Feist är grym och hon är allra bästa live. Tyvärr har jag inte sett henne live än men det kommer jag definitvt göra så fort jag får ett tillfälle. Njut!

Feist med "Secret heart" live i Paris
 

Feist  med "When I was a young girl" live i Paris

Jippiii

Jag har fått tillbaka min röst igen. När jag vaknade i morse körde jag; Testing testing! Och jodå jag kunde prata. Min röst nu enbart sexigt hes. En tjej i min klass bjöd in mig till hennes studentboende, ja alltså hon tyckte jag kunde flytta i ett av rummen i hennes korridor. Hon och hennes korridorskamrater håller nämligen på att starta ett band och jag erbjöd då mig att sjunga. Ja nu när rösten är bra igen :)

Idag har jag varit skolan hela dagen... nästan hela dagen. Kom dit vid tolv och åt en "lunch" med Anna. Sen satte jag mig på biblioteket och läste lite. Sen hade vi en föreläsning. Vår lärare eller ja professor ser precis ut på det sättet en professor bör göra. Hängslen, uppvikta byxor som slutar vid ankeln...  en lååång mustasch... ja ni kan nog se honom framför er. Nä nu ska jag hitta på något vettigt! Ha d!


Gooo middag

Jag har lugnat ner mig. Jag har helt enkelt accepterat mitt öde.

Så nu ska jag skriva min uppgift på Socialpedagogiken. Alkoholism med fokus på bakgrundsorsaker. Egentligen skulle jag gjort denna förra veckan men eftersom jag var sjuk så hade jag ingen riktigt motivation eller ork.

Jag hoppas ni får en trevlig dag!

Usch

Jag får alltid en massa konstiga sjukdomar. Är det inte det ena så är det det andra. Grymt frustrerande.
Under kvällen har jag suttit och försökt hitta info om min tappade talförmåga. Allt talar för att jag borde gå till doktorn och se så mina stämband inte blivit skadade... och kanske behöver jag få pencillin. Alltid är det något. Tröttsamt.
Läste också att jag måste vila mina stämband i en vecka, dricka massvis med te och vila hela mig.
Vila? Vem har tid för det?
Jag vilade hela förra veckan. Dessutom har jag massvis att göra med tanke på att jag läser 250%.
Why me?
Är det någon som vill ta hand om stackars mig?

Varför händer detta nu? Jag som varit så ledig som bara kan halva januari och hela februari. Nä då händer det nu nu nu ahaaaaaaaaaaaaaaa.

Jaja på tal om något annat så visade sig att bartendern på Invito kände en dj i Lund. En dj som även jag "känner" Sverige är ett litet land.

Fick nyss samtal av Johanna. Detta är komiskt. Jag kan ju inte prata hahaha
Jag har en kris.

Hjälp mig! Hämta hem mig!

Jag förlorade

Jag har pratat men nu, nu kan jag verkligen inte. Så nu håller jag käft helt enkelt! Så mina vänner ni får inte höra min röst på ett par dagar nu. Pennan och blocket får numera följa med mig var jag än går. På tisdag har vi seminarium i skolan och ja det kommer inte funka. Vi får se om rösten är tillbaka. Här får ni alla fall se mitt vackra ansikte plus mina vackra vänner från gårdagens bravader.


Tysta leken börjar nu...

Jag får inte fram ett ord. Den är borta helt bort, rösten min är bortblåst, Jag vet inte riktigt vad som hände. Fick först ringa till jobbet med tanke på omständigheterna....

Tänk er nu en hes Lina''
L: Heeeeej, deet äär Liinaa.
S: Eh hej
L: Jag haar tappat röösten.
S: Oj har du blivit dålig igen?
L: Nej jaag måår braa meen iinte rööösten. Såå jaa kaan noog iinte joobbaa.
S: Nej, det kan ju vara en fördel om gästerna hör vad du säger, men du ska få J's nummer.
L: Taaack!

Tar luren och samlar allt som finns kvar nu börjar jag bli riktigt illa.

J; Hallå
L: heeej deet äär Lina
J: Eh hej
L: Jaa aar aappaat rööteen.
J: Va?
L: Jaaa...
J: Ja nu hör jag, Du har blivit dålig igen.
L: Ja käääer iintee sjuuuk, jaa kaan baar int praaat ordentl...

Och jo det var inte bara en fyllegrej, För så berusad var jag inte igår. Jag lovade ju. Jag har kanske inte träffat kärleken i mitt liv... men han var jävulskt fin i alla fall och dessutom väldigt trevlig. Nä nu ska jag nog ta och sova en liten stund. Nattilinatt.

Uppe med tuppen

De senaste dagarna har jag vaknat sisådär 5.30. Anledning har varit min hals. Så idag när jag skulle jobba så hade jag egentligen inte behövt ställa klockan. Jag vaknade nämligen 5.30. Och efter en kvart började alarmet tjuta. Dom andra dagarna har jag dock lyckats att somna om men idag fick jag snällt stiga upp. Ingela som jag bor hos satt redan uppe och åt frukost. Snäll som hon är så gav hon mig skjuts till jobbet. Nu är jag här och börjar bli smått hungrig. Men än är det inte dags att äta frukost utan jag får vänta tills våra hotellgäster är mätta och belåtna. Ska gör lite reklam för våra goda hotellfrukost. Den är fantastisk och smakar så gott. Om ni har vägarna förbi så kika in!

Lägeskontroll

Jag lever, jag överlever. Nästan. Mår skit! Har läst lite om ontologin och epistemologin. Ganska intressant faktiskt. Har läst exakt samma sak innan men då hette det något annat. Kärt barn har många namn. FLUM. 
Ha en fin kväll!


371479-39

RSS 2.0