Umeå

Började på detta redan i måndags men har varit så otroligt trött varenda gång jag tänkt skriva så det har fått bli en liten försening!

Jaha då var det dags för en uppdatering 120 mil norr om Lund! Kom til Umeå igår vid lunch, blev upphämtad i en bil av min mammas kusin och sedan var jag framme vid mitt nya hem där min tredje kusin även befann sig! Lämnade av bagaget för att sedan ge mig ut i denna mycket främmande stad. Åkte runt vilket i princip inte gav mig något utan jag kände mig desto mer förvirrad. Kom tillbaka hem, åt lite mat, installerade mig i mitt lilla rum sedan gick ja å la mig! Vaknade i morse och då insåg jag att nu är jag i Umeå. Som sagt bättre sent än aldrig.

Jag har gjort ganska mycket här på de fyra dagar jag varit här, jag har lyckats åka vilse med bussen, stött på killen som tröstade mig i snödrivan och varit på arbetsintervju. Igår hälsade jag på Anna och Anders + hunden och katten och ja idag ska jag dricka vin med Helena och hennes vänner Jag har det bra här fastän jag fortfarande känner mig ganska vilsen...men va fan har jag bott i Malmö så ska jag väl kunna bo i Umeå! Nu bär det av till Systembolaget!

Megakramar

Om 24 timmar...

är jag i Umeå! Fiii Fan vad nervös jag är....ont i magen, huvudet snurrar, kroppen skakar...jag känner mig sjuk av oro! Help!

Vill tacka alla mina underbara vänner för en trevlig Hejdå-fest! Kommer sakna er så otroligt mycket!

Vi hörs i Umeå!

Det bara är så...

..att jag inte har mer tid än så här (typ 5 sek) att lägga på min blogg och jag erkänner jag börjar få lite abstinens! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.....KÄRLEK

Ett skepp kommer lastat!

Då har man alltså flyttat hem till mamma igen. Kl.11.00 hämtade vi lastbilen som skulle ta mina käraste ägodelar från min lägenhet och hem till mamma igen. Det visade sig att vi fått en betydligt större lastbil än den jag hade frågat om, iofs bättre då vi fick plats med mycket mer men desto svårare för min kära mor som skulle köra åbäket! För det första nådde hon inte ner till pedalerna vilket resulterade i att hon fick motorstopp med lastbilen. Gissa om jag skrattade! I alla fall så fick killen på biluthyrningen hjälpa henne att fixa till sätet sen bar det av. Min mamma var dock inte så van vid en så stor bil vilket (normalt kör hon en liten Seat) gjorde att hon körde upp för kanterna, Jag och min bror försökte hålla oss lugna men om jag ska vara ärlig var jag väldigt rädd. Vad har jag utsatt min mamma för egentligen. Jag kunde ju kört biljäveln själv men näää jag har krockat en gång det räcker.. Men det löpte på bra när hon väl lärt känna lastbilen. Min mamma är så bra så bra! Så tack vare henne klarade vi det galant! Så nu har jag proppat in alla mina saker på lite olika ställen. Mamma jämrar sig redan för min nästa flytt :) Men då ska min bror få sköta bilkörningen!


Det värsta

Dagarna går så snabbt ibland hänger inte huvudet med. Speciellt när jag ska sova förstår jag att du inte finns här mer. Jag saknar dig och alla dom roliga grejerna som vi gjort tillsammans. Det värsta är att jag inte har någon att dela det med, det värsta är att du inte finns och jag aldrig kommer träffa dig. Det värsta är att mitt liv bara löper på som vanligt medan ditt liv inte längre finns, det finns i våra minnen, du lever med oss men det värsta är att du inte lever. När jag ska sova och tankarna kommer gör det så ont. Dom gånger när hjärnan förstår gör det så ont och det värsta är att det inte blir bättre.


Pete and Lajnus

Pete and Lajnus is having the day....whioooo! Vi har haft en fucking trevlig vin & ost kväll! Vi har druckit ost och ätit vin! Fy fan vad najs. Pete is taking some naughty pictures of me and my lips. Pete is taking a lot of photos! Ni ska få se! Detta är den sista kvällen vi har tillsammans på länge....vi har skivit uppsats tillsammans och sett varandra nakna så nu finns det liksom inte mer! I love Pete more than my heart!


Radiotjänst

jag betalar min avgift var tredje månad till radiotjänst, inte för att jag vill utan för att jag måste. Som student är det ganska mycket pengar men i och för sig så tänker man sig att studenter ska klara sig på 7300 kronor varje månad så varför skulle de bry sig om att 500 kronor var tredje månad är mycket pengar?  I alla fall så var det inte den här diskussionen jag ville komma utan nu är det så att jag ska flytta till en person som redan betalar tv-licens och därför ska jag nu avanmäla mitt tv-innehav. Så när man ska ringa och göra tv-anmälan så finns det ett 020-nummer, alltså ett gratis nummer och när man ska avanmäla så finns det ett 0771-nummer, kostar som ett vanligt lokalsamtal. När man sedan ringer 0771-numret så ska man knappa in en etta för avanmälan om tv-innehav. Vilket jag gjorde. Sen får lyssna på fruktansvärt tråkig musik och efter några sekunder kommer en kvinnoröst som säger; "Alla linjer är upptagan var vänlig pröva senare" och så lägger dom på. Detta hade aldrig hänt om man skulle anmäla sitt tv-innehav. Nu fick jag pröva ringa ett tiotal gånger, till sist kom jag fram men jävligt irriterad blev jag! Fast nu är jag glad igen!

Uppdatering kl. 17.14:
Lina fick ett samtal från Umeå och ska nu på en jobbintervju. Nu blev jag helt plötsligt jäääätte glad!

tankar

Den senaste tiden har jag haft sömnsvårigheter. Jag kan känna mig mega trött men när jag lägger mig i sängen för att somna så går det inte! Vad gör man? Jag läser å läser, ja jag har tom använt mig av ljudböcker men ack nej jag kan fortfarande inte somna. Sen finns det ett annat problem, jag kommer inte upp på morgonen, när min telefon ringer så ignorerar jag den, sätter kudden över örat och somnar om. Ja, Petra har fått ring mig flera flera gånger och då har hon ändå en ringsignal som är ganska så högljudd. Förmodligen tänker jag alldeles för mycket just nu, min hjärna är på språng konstant. Om någon har tips på vad som får en att somna så dela med er!  Nu måste jag packa ihop mina lilla lägenhet!

inget återvändo

Jaha nu var det verkligen färdigt, uppsatsen är inlämnad och lämnad åt sitt öde, GODKÄND, GODKÄND m. komplettering eller ICKE GODKÄND. Jag hoppas naturligtvis på det första, men troligen blir det att komplettera. Vår handledare har varit grymt jävla bra med mig och Petra. I slutet av november träffade vi honom, då var vi inte fullt så glada som vi är nu eller som jag är nu (kan tyvärr inte prata för Petra). Vi hade ingen motivation och vi visste inte ens vilka av alla dessa teorier vi skulle använda i vår analys, vi hade fastnat helt enkelt. Petra sa senast igår till mig att hon faktiskt inte trodde att vi skulle bli färdiga i tid. I alla fall så berättade vår handledare att han tillsammans med sina vänner (på fester!) sitter och kommenterar stackars studenters C-uppsatser. Han berättade att Lunds universitet spottar ut riktigt kassa uppsatser varje år. Examinatorerna orkar helt enkelt inte med studenterna och ger upp hoppet om att den stackars studenten någonsin kommer att göra en bra uppsats och därför blir hon/han godkänd fastän uppsatsen rent ut sagt suger. Och där sitter då vår handledare och skrattar åt uppsatserna.. men jag måste faktiskt erkänna att det kändes jävligt skönt att höra det. Naturligtvis hoppas jag inte att någon sitter och skrattar åt min och Petras men det känns skönt att man inte ska ta det på fullaste allvar.  Intresseklubben antecknar. Nog snackat om denna jävla uppsats.

Över till mina tankar gällande Umeå

Jaha vad vet jag om Umeå?! Absolut ingenting, sist jag var där var jag fem år och minns verkligen ingenting. Jag vet inte hur stan ser ut, jag vet inte var man går ut, vilka affärer som finns, jag vet inte om staden är platt eller om den är berg å dalbana. Nä Lina vet ingenting. Hur känner jag då? Just nu känns det lite konstigt, får mina glädjeskutt då å då men nervös känner jag mig inte eftersom jag inte vet vad jag ska vara nervös inför. Klart att första dagen i skolan kommer vara lite pirrig, vad jag förstått så kommer det gå typ 50 andra i min klass. En annan sak som jag faktiskt oroar mig för är hur jag ska göra med mina grejer, jag menar man får bara ha med sig 20 kg på planet och det betyder med andra ord att min lägenhet med alla mina saker, ja hela mitt liv ska rymmas i dessa 20 kg. Det kommer nog att gå bra, hoppas jag.

Hur känns det att lämna Malmö då? Malmö och jag har väl aldrig riktigt kommit överens, har alltid känt mig lite bortkommen här. Fast det senaste halvåret har jag ändå upptäckt sidor av Malmö som gjort att jag faktiskt börjat känna mig lite hemma. Så jo det är klart att jag kommer att sakna det. Men men livet går vidare!

Nä nu blev jag less...hej hopp

nytt år å nya krafter

Satt och tittade i genom min gamla inlägg (som jag nu tagit bort) och kom fram till att jag söker sympati, i de flesta inläggen handlar det om min ilska gentemot Joel, fast numera känner jag ingen ilska mot honom. Han gav mig det svar jag väntat så länge på. Och jag kunde inte sagt det bättre, hur kunde jag ens tro att det någonsin skulle bli vi två? Ja ibland kan det bli så fel. Inte bara avståndet utan bara tanken på att jag skulle vara tillsammans med någon som inte respekterar mig, eller att jag skulle vara tillsammans med någon som är en patologisk lögnare, nej aldrig då är jag hellre ensam. Visst är jag svag och osäker på mig själv ibland  men någonstans så vet jag vad jag förtjänar. Men nu är det slut på att tycka synd om sig själv å istället ta sig i kragen och lägga ner energi på sådant som får en att må bra. Och när gör man det bäst? Jo precis; när man inlett ett nytt år, 2008 med andra ord. Nä nu ska det bli andra bullar bakta, om exakt två veckor befinner jag mig i Umeå, Outforskade marker för min del. Känns väldigt bra! Och på tal om en annan kulig grej... det är faktiskt "bara" tolv månader kvar till jag å Anna åker :)

Imorgon lämnas uppsatsen in om ni vill läsa den så kommer den att läggas ut på xerxes! I let u know! Inte för att det är en bra uppsats men som vår handledare sa så; GÖR EN UPPSATS, GÖR INGEN BRA UPPSATS BARA GÖR EN UPPSATS! Och det har vi gjort!


RSS 2.0