Hungrig

Jag vill ha en hamburgare nu. MEN Anna sover fortfarande. Jag har ring ett antal gånger men börjar att inse att hon inte kommer vakna. Annaaaaaa vaaaaaaaaaaknaaaa!

Dagen och dagen efter

Igår hade jag mega skojsigt på Yran. Grymt bra stämning och härligt fulla människor. Anna och jag promenixade bort och sedan var vi igång.

Idag är jag bakis och mådde pyton när jag vakande men efter en stund i solen med Anna och Nikki så mår jag betydligt bättre. En fettig hamburgare på detta och dagen kan börja återgå till det normala.

Still up

Jag har gjort klart min ena tenta och har den andra kvar... imorgon blir det en stressig dag men det ska nog gå bra! Letade efter en låt med Lionel Richi på Youtube och fann den här... visst är det tjusigt...


Han har det där lilla extra :P

Taggad

Nu börjar jag bli riktigt taggad inför sommaren i Skånelandet och lilla Lund! Så taggad att jag nu går runt med solbrillor inomhus...

I'm a wierdo, I know :P



Bye bye baby

Nu försvinner det bruna håret. Här är det sista ni får av mig för den här säsongen!



Vi ses till hösten!

Älskade SMHI

Ungefär 20 ggr om dan går jag in på SMHI för att kolla hur väderleksrapporten ser ut. Det ser ljust ut. Varför går jag inte bara ut istället? Varför sitter jag här hemma i mitt mörka rum framför datorn? Varför inte njuta av vädret istället?


Jo för jag försöker intala mig själv att om jag sitter framför datorn kommer jag kanske att skriva några prydliga rader på mina tentor...

Snus

Jag har varit rökfri i fyra månader. Ja nästintill rökfri. Jag har rökt när jag festat till det, det medger jag. Men med tanke på att jag tidigare rökte ett ciggpaket om dan så är jag väldigt nöjd med att jag bara rökt vid fest. Inte ens när jag varit upprörd har jag rökt. Inte ens när kusinen J kommit smygande på kvällen och velat ta en kvällscigarett har jag rökt. Inte ens när Lillan rökt har jag rökt. När jag varit ute på krogen har jag kanske rökt en cigg. Jag har i princip rökt som mest när jag haft en förfestdrink i min hand. Jag har köpt ett ciggpaket när jag festat vaknat nästa morgon med 15 cigaretter kvar, lagt det i min bokhylla och tagit fram det först när en ny fest börjat. Jag har varit duktig.  Jag är numera en tvättäkta snusare. För även om jag har dom där cigaretterna och även om snuset är slut så trippar jag iväg till Ica och köper mig en ny dosa snus. Jag har inte ens en tanke på att jag ska välja en cigarett framför mitt älskade snus. Jag älskar snus och jag kan inte förstå att jag tidigare tyckt att detta var vidrigt. Det är gott och visst det är beroendeframkallande.

Folk skakar på huvudet och säger men att snusa är inte bra. Nej det är det inte. Jag förstör min tänder, jag fräter sönder min läpp och jag får i mig en massa nikotin. Ja det finns säkert en massa andra saker som inte är bra med snus. Men det absolut viktigaste för mig är att snus ÄR bättre än att röka. Jag kan känna lukter, jag förstör inte mina lungor, mina blodkärl, min hals, Jag mår helt enkelt lite bättre när jag snusar. Det är helt enkelt fint som snus.

Jag är mäktigt stolt över mig själv. Och jag är mäktigt stolt över att vara snusare! Så istället för att rynka på näsan så fan var ni också mäktigt stolta över mig om inte mäktigt så åtminstone stolta. Var stolta över att snuset är mitt allt och inte Marlboro Light!


Höjdskräck

Jag lider av en enorm höjdskräck. Är jag ute på en balkong som är 3 våningar upp känner jag enorm ångest, väggarna rör sig och det känns som om någon långsamt flyttar mig närmre räcket. Det är skit jobbigt. Men det har blivit bättre med åren. Nu bor jag till och med på tredje våningen, jag kommer i och för sig aldrig att tvätta mitt fönster eller öppna det men jag kan åtminstone bo där. Men detta ger mig ångest....


Dubai - bild från Aftonbladet

Här var det som väldigt stilla

Mitt Internet är fortfarande knas... iofs rätt positivt eftersom jag har tre tentor att lämna in på fredag! Helgen var livfull och Lina åkte hem (hem och hem) i en Ica kundvagn. Idag har jag klippt Nisse och imorgon ska jag jobba.

Nu ska jag plugga!

Internetkrångel

Jag mitt Internet har krånglat i sisådär 2 dagar nu men det verkar bli bättre, men jag vågar inte hoppas. Tänkte bara uppdatera er om att jag fortfarande är vid liv och vid mina sinnens fulla bruk. Jag mår bra, jag mår toppen! Ikväll blir det middag hos I's boyfriend, sen blir det Schlager och sen blir Kulturnatta här i stan, uppträdande och mys. Hoppas ni också får en härlig helg.

Schlagerslaget tisdag

Hänkade på Anna Panna till Kickan och glodde lite Schlager och såklart drack vi lite fina drinkar också :) Quelé Quelé (om det nu stavas så) står högst på min lista än så länge... vi får väl se hur det hela artar sig under veckan.


image164


Inga barn här inte?

Jag gillar att åka tåg, det är ganska behagligt. Jag sätter i mina hörlurar och sen tittar jag ut genom fönstret och drömmer mig bort. MEN helt plötsligt är det en unge som skriker, vrålar och snorar och springer fram och tillbaka i tåget. Därför väljer jag alltid att sitta på den tysta avdelning. MEN återigen kommer det en hel familj med fem ungar som alla, skriker, vrålar, snorar och springer fram och tillbaka. Ursäkta? Är inte detta en tyst avdelning? Nej den tar vi bort när vi säljer vår sista minuten - biljetter. Och om då är så att jag bokat en biljett tre månader innan och önskat att få sitta på den tysta avdelningen... vad händer med mig då? Önskat är kruxet... Jag anklagar verkligen inte familjerna eller barnen för som sagt det är inte lätt eller deras fel utan istället lägger jag HELA skulden på SJ. Så nu när jag bokade min biljett ner till Skånelandet så önskade jag att få sitta med djuren. Det är inte lika stor risk att en barnfamilj sätts tillsammans med djuren... för det går nämligen inte att flytta på djuren :P Så nu hoppas jag att jag kan få drömma mig bort i sisådär 16 timmar.

image163

Promenikki

Anna och Nikki följde med mig när jag skulle hem till Smulan och titta på lite grejer som hon ville göra sig av med. Anna träffade nämligen Smulan igår som då berättade att hon ville bli av med en massa grejer för hon skulle flytta. Så Anna panna tänkte på mig. det gjorde hon helt rätt eftersom mitt lilla rum ekar av tomhet. I alla fall så blev det en lite promenad med Nikki också. Nikki är full av bus, ja till och med så full av bus att hon hoppade rakt ner i en buske med nosen före.

image162

Jahao

Då var man på jobbet igen. Söndagar är den absolut lugnaste dagen att jobba på. Så här händer inte speciellt mycket. Det här är mitt sista pass innan jag åker hem till Lund, iofs så brukar alltid någon bli sjuk eller så vill nog ta ledigt så förmodligen är detta inte det sista passet. Men det är i alla fall mitt sista schemalagda pass. Nu är det bara 2½ vecka kvar tills jag kommer hem till Skånelandet igen. Jag är splittrad, jag vet varken det ena eller det andra. Vill jag hem eller vill jag stanna? Jag har inga alternativ att välja mellan, jag har nämligen redan skrivit på mitt anställningsbevis och jag har bokat mig en tågbiljett hem. Så beslutet togs redan för tre månader sen.

Nu är det time för maud (som man säger i Skåne). Idag blir det en Ica's snabbmat. Pasta med lax. Den är faktiskt  god.

80-talet

Tack för all krya på dig-pepp! Jag mår bättre idag, fortfrande lite mör i halsen men betydligt bättre!

Igår gick jag inte och la mig när jag egentligen skulle utan istället fastnade jag framför Youtube. Förra sommaren rotade jag rundor i mina gamla cd.skivor och hittade Kim Wilde. Jag har aldrig lyssnat på den skivan utan det var min mamma som köpte den till mig för att hon själv ville ha den... men så dammade jag av den och satte den i cd-spelaren och direkt så började jag faktiskt digga flera låtar. Två av dom var just dom här. Och älskar ni inte bara
hennes moves :P
 




Inte helt med...

God kväll mina vänner. Jag mår fortfarande ganska dåligt... trött och extremt svullen i halsen. Men det är härligt att det finns fina människor som tar hand om en när man känner sig lite kass. Tack Anna panna, Linnea och Robs.

Anna panna och Nikki var här och hälsade på en stund och med sig hade dom värktabletter, supertabletter, halsatabletter, godis, snus och en glas. Allt serverat på silverfat ;) Jag lovar att jag ska komma med min lilla doktorsväska när du är sjuk. Linnea kom också förbi och med sig hade hon värktabletter. Så nu kan jag knapra värktabletter så in i norden. Robs hade bara och "bara" med sig själv.

Nu ska jag sova för jag hade som sagt tänkt jobba imorron.


Nu är det illa igen.

Trodde jag kurerat mig tillräckligt bra igår... men Kanjang-kuren luras bara. Kan inte varmt rekommendera det nå mer. Nu är jag en stackars sjukling igen, så sjuk att jag till och med ringde chefen och sjukanmälde mig, vilket inte brukar inträffa. Men jag mår skit och vill bara sova. Inga alvedon har jag heller.... iofs så lurar man bara kroppen med sånt. Jaja snart kommer Robban hit och tar hand om mig. Så kanske kommer jag må lite bättre... nog om mig och mina sjukdomar, toooodiloooo!

Kan jang

Jag hade egentligen tänkt att jag skulle undvika att prata om min nykomna förkylning/influensa men nu måste jag få skriva om den. Jag började må pyton igår och har i princip känt mig kass hela dagen. Men efter ett besök på Ica med Anna panna och Änders så köpte jag mig Kan Jang. Jag vet inte om mitt tillfrisknande sitter i huvudet eller om det är så att jag faktiskt mår bättre pga. av min Kan Jang-kur. Jag kan i alla fall varmt rekommendera den.


image158

Cissi och Selma

Cissi och Selma är min favoritshop just nu, tråkigt nog finns inte pengar för det här just nu, men titta får man;


371479-155    371479-154 
479 svenska kronor/st
371479-153    371479-152
479 & 399 svenska kronor
Gå in på Cissi och Selma för mer fint


Ylva

Igår pratade jag med Ylva över min webcam. Jag saknar henne jättemycket. Om tre veckor kommer jag tillbaka till Skånelandet och jag hade hoppats på att Ylva inte hade fått ngt jobb i Italien och att hon var pank och att hon helt enkelt var tvungen att komma hem till Sverige över sommaren. Men så fick hon jobb på H&M i Milano. Skit också. Jag är mega ego jag vet men jag ville faktiskt att hon skulle vara hemma när jag var hemma.

Men okej, jag är glad för din skull ändå....

Personalansvarig

-Lina har du ätiti?
-Ja, det har jag.

-Har du ätiti lunch?
-Ja, det har jag.

-Har du mat med dig?
-Ja, det har jag.

-Tänkte nämligen och köpa pizza. J ger mig en "vill du ha-blick"
-Nej, jag har en sallad med mig, jag ska nämligen försöka äta lite nyttigt nu.

-Hade det inte varit gott?
-Du försöker få mig att äta onyttigt! Nej jag vill inte ha, det är farligt att jobba här, du kommer med en massa onyttigheter och sen finns det tonvis med godis här. Sluta nu!

-Hahahahaha

J har kommit med McD-mat och Max mat några gånger. Sopm ni också vet så har vi väldigt mycket godis på jobbet också.

-Hahahaha, Lina den här får du av mig. J lägger extremt beroendeframkallande godis framför mig och går.

E godis som jag snabbt stoppar i munnen och sen vänder jag mig till min kollega och säger;
- Säg inte till J att jag åt den.

Är det egentligen inte meningen att den personalansvarige ska främja sin personals hälsa?

Förvirringen

Igår var jag helvimsig. Jag glömde totalt bort och stämpla ur när jag gick från jobbet igårkväll. Kommer hem till korridoren och stoppar nyckeln i dörren, tittar upp och mitt framför mig står det 112. Ja, Linas granne (kommer tyvärr inte ihåg vad han heter) ring 112 för en viss Lina är påväg och bryta sig in i ditt rum. Ja, jag stoppade nyckeln i helt fel lås, jag bor nämligen på 111. Rädd blev jag och kallade mig själv; jävla idiotjävel, är du helt störd i huvudet? Hoppas inte grannen hörde det, för då måste han verkligen undra vad fan det är för miffo som flyttat in. När chocken lagt sig sågår jag och lägger mig. Men så i morse när jag gick upp så smäller det i dörren min. Till min förvåning  så är dörren varken stängd eller låst utan helt öppen. Min teori är att grannen min helt enkelt gav igen. Det kan ju absolut inte vara så att jag var så totalt vimsig!?

Analys

Jag är ingen expert på kärlek och kommer nog aldrig att bli det om jag inte får för mig att doktorera i ämnet kärlek vill säga. Däremot vet jag en bok som faktiskt förklarar saker och ting när man har lite svårt för att inse om en person är intresserad eller ej. Boken är Dumpa honom: Han vill faktiskt inte ha dig! av Greg Behrendt & Liz Tuccillo. För tyvärr kan det vara så att man många gånger är så kär i kärleken att man bortser från att killen faktiskt inte är intresserad. Man analyser helt enkelt saker och ting när det egentligen finns ett ganska givet svar. Ett exempel på detta kan vara;

Du ringer killen och han svarar men han är upptagen och säger att han ska ringa upp. Du försöker vara tålmodig och låter timmarna gå, han har fortfarande inte ringt upp. Nästa dag så tar du telefonen och ringer upp honom.  Du frågar vad han gjorde igår och han svarar; ingenting, kollade lite tv.

Den här killen är inte ett dugg intresserad av dig... om han hade tyckt att du var något alldeles extra så hade han man all säkerhet ringt upp dig. Det är bara att inse... han vill inte ha dig. Men ändå intalar du dig själv att han skulle nog ha ringt om inte jag hade ringt, han glömde det, han fastnade framför tv:n. Fine, okej. Han kanske hade ringt upp dig sen... men om det nu är så att du är så säker på det varför ringde du upp honom?



Vill du veta vilka sorts bloggare du är?

Den här var jag;

Idealisten



"Människan i främsta rummet!"


Idealister är framförallt intresserade av människor och relationer - men på ett abstrakt plan. De återfinns ofta som exempelvis präster, psykologer eller politiska förkämpar för bättre världar. Mahatma Gandhi är den kanske mest kända Idealisten. Moral och andlighet är exempel på abstrakta människoorienterade begrepp som Idealister dras till - och ägnar en oerhört stor energi åt. De är ofta entusiastiska och fantasirika - och mår som allra bäst när de får möjlighet att hjälpa andra människor utvecklas.

Idealister har en talang för kreativa lösningar och relationer vilket gör att de ofta trivs bra med arbete som innebär att att snabbt sätta sig in i och lösa kommunikativa problem. Typexempel på detta är att arbeta som kommunikationskonsult, där de föredrar den första kreativa fasen och kundkontakten framför att planera och genomföra delmoment.


Jag tycker faktiskt att den stämmer ganska väl med tanke på att det är socionom jag ska bli. Gå in på den här sidan för att veta vilka bloggtyp du är!

Ersättaren

Jag är extremt godissugen nu... vi har det så lugnt på jobbet. Och när jag får tid över på jobbet så brukar jag äta godis. Men nu får jag inte det så jag var tvungen att hitta en ersättare. Jag har numera en passion för passionsfrukt. Det är nästan som godis.


image149

Jobb och ännu mera jobb

I veckan får jag hoppa in igen såsom förra veckan. Det här bådar gott för min plånbok. Det såg nämlighen ganska dystert ut innan och jag trodde att min mamma skulle få försörja mig. Men nu så nu har det ordnat sig riktigt bra. Och ännu bättre är då jag slipper betala en hyra i slutet av maj. Min junimånad är med andra ord räddad! Nu ser jag framemot att spendera tre veckors semester med en någorlunda tjock plånbok i lilla Lund.

Jag är...

fundersam, fundersam och återigen fundersam.

Helgens nytta

Bestod i att supa ner sig. I lördags var vi hos Anna panna och Änders, spelade spel och drack och drack och drack. Nej det blev inte så farligt faktiskt. Jag tror vi skötte oss fint. Sedan begav vi oss till Rex... där skötte sig människorna lite mindre fint. Alla var som tokigt galna och för att ta sig in och ut krävdes ett stort stycke tålamod. Tålamodet försvann och vi begav oss till Max istället. Anledningen till hysterin på Rex var paret Schulman. Katrin dj:a och Alex minglade. Och på grund av att Alex minglade så gjorde även ett 20-tal killar det också. Förstår ni trängseln? Jag fick i alla fall en bild som är tagen med Alex alldeles egna mobilkamera...


image148


Igår (söndag) vaknade jag av jobbig värme... eller vakna och vakna. Jag kunde inte riktigt sova. Ett extremt sug efter Pizza kom och jag begav mig till Anna Panna och Änders för att kränga en stor Kebabpizza. Därefter åt jag 8 kanalbullar. Nu är det slut på krängandet, nu får jag helt enkelt lägga av.

Dagens nöje


  • Vaknade av att klockan ringde 9. Snoozade en timma. Anna panna ringde vid elva och då fick jag snällt stiga upp.
  • Begav mig till biblioteket där jag satt i typ tre timmar och skrev som en dåre. Och än är inte uppgiften färdig. Den här kursen är plugg, verkligen plugg. Men som tur är så är den faktiskt riktigt intressant.
  • Kom hem och åt lite kakor.
  • Träffade en tjej som jag typ inte sett på fyra år... och då kommer hon cyklandes precis utanför mitt nya hem. Konstigt men väldigt trevligt.
  • Gick bort till Rött med Anna panna, Änders och Sirpa. Väntade snällt på maten i sisådär 90 minuter! Då hade vi alla tappat aptiten och petade mest i den. Dessutom smakade det inte speciellt gott.
  • Gick sedan hem till Anna panna och Änders där vi övade våra stämmor med spelet "Så det kan låta". Anna panna vann.
  • Magen mådde mindre bra efter middagen så toaletten var det första jag besökte när jag kom hem.
  • Nu, just nu ska jag skriva ihop lite till min uppgift sen ska jag sova sött.
En effektiv och trevlig dag med andra ord.







 


Feedback på Korren

Tänkte att det var dags och berätta lite om mitt nya liv som korridorsboende nu när har jag bott här i en vecka.

Vi bor 14 personer och delar på kök... ett såkallat dubbelkök, tv, vardagsrum och fem kylskåp. Jag har träffat 10 än så länge. Tre senast idag faktiskt. Jag bor i en väldigt lugn korridor... där alla håller sig på sina rum eller i skolan. Både roligt och mindre roligt. Fast iofs är jag inte så social jag heller. Dom som bor här läser till psykologer, tandläkare, läkare och civilingenjörer. Så det är kanske inte så konstigt att dom spenderar sina timmar på rummet eller i skolan. Men alla verkar super trevliga, i alla fall av det jag sett. Det bor även en liten kanin här... som skuttar rundor i korridoren. Jag funderar skarpt på att ta hit min lilla katt, herr kanin kanske inte blir speciellt glad.... men dom får helt enkelt bli polare.

That's for today my friends!

Kolla in!

Här kommer det!

Lite på lyret

Idag har har jag firat min efterlängtade födelsedag... okej inte den mest efterlängtade dagen i mitt liv men en ganska så rolig dag. Kära Anna Panna ringde och sjöng för mig i morse... trött och allmänt otrevlig som jag är på morgonkvisten men Anna Panna livade upp det. Hon och Nikki kom och käkade lite frulle och efter en stund kom mamma, I och Kusin J. Presenter hade dom mig sig, tur var det :) Så jag fick svarta vinglas, kaffekoppar, kuddar, blommor och en deo av Anna Panna :P och CHOKLAD fick ja med. Sen var jag och Kusin A och tränade lite på IKSU. Av henne fick jag fin champagne, Moet Chandon. Vem som ska skåla mig med återstår att se...

Efter träningen bar det av i Lillans nya bil... mot den underbara Chokladmoussetårtan... gissa om jag krängde. Presenter fick jag där med, pengar och presentkort på en slipning. Ja slipning av hyn min. Gissa om jag blev lycklig... detta är något jag lääääänge velat göra men aldrig tagit mig i kragen. Nu blir det av! Efter detta begav jag, mamma och I till den grekiska restaurangen och åt gooo mat. Drack även lite vin som smakade precis så som det ska göra!? Mamma är fast besluten att hitta en kille åt mig... så kvällen bestod i att kolla in killar till mig.... suck! Jag behöver ingen jävla kille... det är det sista jag behöver nu. Så nu är jag 24 och skulle egentligen sitta med rappande unge, man och villa. Ack vad livet kan se annorlunda ut... men jag trivs.

Sov sött!


371479-136 371479-135
371479-134 371479-133

Valborgs bravader

Igår kom min lilla mamma hit vid 18-tiden. Vi åt först en trevlig middag med Martini och vin och hade det super trevligt. Drog sedan in till stan och Bishops Arms. Vi hann inte sitta där alltför länge innan en klunga av män omringade oss. Jag kan säga att jag spottade diverse fulla ord. Arg som ett bi var jag. Och en sak som jag började tänka på är NÄR egentligen män blir män? För dom här männen betedde sig som dom vore 15 åriga pojkar. Jaja det var nog första och sista gången jag satte min fot där. Jag och Kusin A gick sedan vidare till Rex... inte en kotte på stället. Så Anna Panna det var tur att du inte kom. Vakten förklarade att det förmodligen inte skulle dyka upp så många människor. Först så gick en vända om jobbet och försökte få en taxi, men i den här stan kan man glömma å få en taxi runt 23. Så ja vi stack till Corona och där var det livat. Jag gjorde en dum sak som jag nu ångrar bittert. Jag och Kusin A träffade i alla fall två super duper trevliga tjejer och sen kom även Linnea. Dansade ja det gjorde vi som tusan! Hoppas er valborgsmässoafton också blev lyckad.

371479-121    371479-120
371479-123    371479-122
371479-124

       371479-128    371479-127   
    371479-126    371479-125
    371479-119    371479-129


RSS 2.0